دمای پردازنده (CPU) یکی از اطلاعات مهم سیستم کامپیوتری است و باید روی آن نظارت داشت تا دستگاه دچار مشکل نشود.
دو گروه از کاربران تقریبا همیشه نگران دمای رایانه خود هستند: اورکلاکرها... و تقریبا هر کسی که لپتاپ قدرتمندی دارد. این دستگاهها بعضی مواقع بسیار داغ میشوند. آیا تا به حال فکر کردهاید که پردازنده سیستم شما دقیقا در چه دمایی کار میکند؟
نرمافزارهای های ویندوزی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها برای نظارت بر دما کمک کنید. در این مقاله دو گزینه محبوب به شما معرفی میشود. اما پیش از آن کمی درباره دمای پردازنده صحبت کنیم.
دمای نرمال پردازنده چقدر است؟
هنگامی که CPU بیکار است یا توسط هیچ نرمافزاری استفاده نمیشود، دمای سالم زیر یا حدود ۵۰ درجه سانتیگراد (۱۲۲ درجه فارنهایت) است. اما هنگامی که دستگاه در حال انجام دادن کاری، مانند اجرای بازی، رندر کردن ویدئو، یا سایر موارد این چنینی باشد، پردازنده دستگاه شما انرژی بیشتری مصرف کرده و بنابراین در دمای بالاتری کار میکند. اطلاعات دمای CPU در این حالت مهمتر از دمای قطعه در زمان بیکار بودن است. شما باید بهطور دورهای دمای CPU خود را کنترل کنید تا مطمئن شوید در چنین شرایطی به اندازه کافی خنک میشود یا خیر.
زمانی که سیستم در حال کار کردن است، باید دمای ایدهآل پردازنده زیر ۸۰ درجه سانتیگراد (۱۷۶ درجه فارنهایت) باقی بماند. البته ممکن است برخی لپتاپهای بازی و اولترابوکها داغتر شوند. تنها کمی بیشتر از ۸۰ درجه سانتیگراد قابل قبول است و اگر دما به بالای ۹۵ درجه سانتیگراد (۲۰۳ درجه فارنهایت) برسد، کمک کردن به سیستم اقدامی حیاتی محسوب میشود. در این مرحله بعضی از پردازندهها شروع به کم کردن سرعت کلاک میکنند تا اطمینان حال شوند که دستگاه بیش از حد گرم نخواهد شد و ممکن است رایانه خاموش شود.
کاربران پیشرفتهتری که میخواهند مطمئن شوند CPU سیستم آنها زیر بار کارهای تهاجمیتر کم نمیآورد، باید با استفاده از اپهایی مانند Prime95 یا AIDA64 آزمایشی انجام دهند. هنگام اجرای چنین تستی حتما مراقب باشید و زمانی که دما نزدیک ۹۵ درجه سانتیگراد شد، به آزمایش پایان دهید.
استفاده از خمیر سیلیکون می تواند دمای cpu رو در پایین ترین حد ممکن نگه دارد. برای خرید انواع خمیر سیلیکون اینجا کلیک کنید.